Zonele unde temperaturile ating 40 de grade și aerul devine irespirabil

Miercuri avem vreme de foc în sud și în sud-est, pe unde se ating 40 de grade și aerul devine irespirabil. Temperaturile scad în celelalte zone și apar ploi destul de violente, mai ales în nord, centru, în est și la munte.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan, căldura se intensifică în zona Bărăganului. Maximele ajung pe la 38, poate 39 de grade şi stresul termic va fi foarte ridicat. La fel ca zilele trecute, pe litoral va fi destul de bine şi vom avea cel mult 29-30 de grade. Seara şi noaptea s-ar putea să vină o ploaie rapidă şi zgomotoasă.

Se face foarte cald şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Miercuri, amiaza ne-aduce soare arzător, multă zăpuşeala şi 35-36 de grade la umbră. Instabilitatea creşte la apropierea nopţii, apar ceva averse şi se pot produce vijelii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile scad față de marți, însă creşte instabilitatea. Vor fi perioade cu averse destul de consistente, fenomene electrice, poate şi grindină. Cele mai modeste valori din ţară, de 26-27 de grade se vor înregistra în Bucovina.

Căldura se mai domoleşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Marți au fost 35 de grade; miercuri, maximele se opresc pe la 31-32 de grade. Apar ceva averse şi aici, dar în unele zone atmosfera se menţine însorită toată ziua.

Vestul ţării scapă miercuri de caniculã şi rămâne cu vremea călduroasă. Maximele ajung pe la 33 de grade; norii apar destul de rar şi nu sunt anunţate ploi.

Temperaturile pierd câteva grade şi în Transilvania, dar tot o să fie foarte cald şi vom avea peste 30 de grade în cea mai mare parte a provinciei. O să plouă din când în când. Vor fi şi tunete, fulgere, rafale puternice de vânt şi s-ar putea să cadã grindinã.

În Oltenia se anunţă încă o zi toridă, cu soare nemilos şi până la 37, poate 38 de grade, la umbră. Nu sunt semne de ploaie şi atmosfera devine sufocantă după orele prânzului.

În sudul țării o să fie şi mai rău. Temperaturile urcã până la 40 de grade şi stresul termic va fi foarte pronunţat. Spre seară, se porneşte vântul, pot să apară vijelii, iar în unele zonele e posibil sã plouă torenţial.

Vremea în București

În Bucureşti miercuri o să fie îngrozitor de cald. Se vor atinge 40 de grade la umbră şi aerul va fi irespirabil. În orele serii, dar şi la noapte, sunt posibile manifestări de instabilitate: răbufniri ale vântului, averse şi descărcări electrice.

Joi rămânem cu vremea caniculară, dar temperatura nu mai urcă la fel de mult ca astăzi. Se ating 35-36 de grade şi disconfortul termic se menţine ridicat. Spre seară se înnorează şi e posibil să plouă.

Şi vineri avem o zi foarte caldă şi o amiază caniculară, cu 35 de grade la umbră. Apar ceva înnorări după prânz, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse.

Sâmbătă se înseninează şi se încălzeşte mai tare. Temperatura urcă până la 37 de grade şi atmosfera devine sufocantă.

Vremea la munte

La munte, miercuri se răcoreşte şi instabilitatea cuprinde majoritatea masivelor. Vor fi ploi torenţiale, tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Se vor strânge 25-35 de litri de apă pe metru pătrat şi s-ar putea să cadă grindină.

Joi, aversele se întorc în a doua parte a zilei, mai ales în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină.

Vineri, avem atmosferă plăcută în prima parte a zilei şi câteva reprize de ploaie mai târziu.

Sâmbătă, temperaturile scad în masivele vestice şi tot aici creşte instabilitatea şi o să plouă destul de mult. Ploile ajung treptat şi în restul zonelor montane şi vin cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.

Vremea la mare

La mare, miercuri va fi soare în cea mai mare parte a zilei, însă după-amiaza apar ceva condiţii de averse şi aici. Temperaturile urcă până la 30 de grade, iar vântul se intensifică din când în când.

Şi joi avem vreme frumoasă şi câţiva nori de ploaie după prânz. Vântul rămâne destul de insistent şi maximele se opresc la 29 de grade.

Vineri prindem o zi destul de însorită, cu înnorări trecătoare, poate şi o ploaie de scurtă durată. În ansamblu avem vreme bună de plajă şi până la 30 de grade prin staţiuni.

La fel va fi şi sâmbătă: atmosferă cu soare, dar şi ceva condiţii de ploaie, vânt activ şi maxime de la 27, la 30 de grade.

Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Joi, canicula cuprinde vestul şi sudul ţării, dar o să fie foarte cald şi în celelalte zone. Spre seară vor fi averse consistente în sud şi la munte, dar e posibil să plouă şi în centru şi în est.

Căldură mare avem şi vineri, canicula în vest, în sud şi în zona centrală. În a doua parte a zilei apar câteva reprize de ploaie la munte, poate şi în sud.

Sâmbătă, temperaturile scad în vest şi în nord-vest, dar creşte instabilitatea. O să plouă destul de mult, vor fi şi descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În rest, avem o zi toridă, cu disconfort termic accentuat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.